16-jarige in een babylichaam

De 16-jarige Brooke Greenberg uit Maryland (Amerika) is geen gewone tiener. Het meisje weegt slechts zeven kilo en is 76 centimeter groot. Het meisje zit gevangen in het lichaam van een kleuter.

De 'tienerkleuter' kan niet praten, maar wel emoties uitdrukken. Ook heeft ze haar melktanden nog, maar haar botten zijn zo sterk als die van een 10-jarige. Haar haren en nagels groeien wel continu. Wetenschappers hebben zoiets nooit eerder gezien en de vader van Brooke vraagt zich terecht af of het meisje het geheim tot de eeuwige jeugd is.

Volgens wetenschappers heeft Brooke een genetische mutatie ondergaan waardoor haar groei wordt afgeremd. Richard Walker van de Universiteit van South Florida vertelt aan ABC News: "Zonder op sensatie belust te zijn, kan het meisje ons antwoorden geven op de vraag waarom de mens sterfelijk is."

De artsen hopen nu dat zij via Brooke een genetische code kunnen ontdekken waardoor bepaald wordt waarom mensen ouder worden. Vervolgens willen zij dat gen gaan isoleren en hopen ze de mensheid de eeuwige jeugd te schenken. "Als we het bij het verkeerde eind hebben, kan men ons niet verwijten dat we het niet geprobeerd hebben," laat Walker weten.

Foto's van de 'tienerkleuter' zijn hier te vinden.

Met dank aan devuser_250 en Me_Master voor de submit.