Noord-Korea dreigt met nucleaire vuurzee

Op de dag dat wordt herdacht dat 59 jaar geleden de Koreaanse Oorlog uitbrak, heeft Noord-Korea de spanningen op het Koreaanse schiereiland opnieuw verhoogd. Het blad van de communistische partij, Rodong Sinmun, schreef vandaag dat het regime zijn nucleaire arsenaal zal uitbreiden en dat het dat niet zal opgeven, zolang de Verenigde Staten in hun vijandige houding volharden.

Als het tot een conflict komt zal Zuid-Korea met een 'vuurzee van nucleaire vergelding' worden geconfronteerd. Noord-Korea viel Zuid-Korea op 25 juni 1950 binnen en rukte snel op. Het offensief kwam tot staan, toen troepen van de Verenigde Naties onder leiding van de Verenigde Staten Zuid-Korea te hulp kwamen. In 1953 kwam een wapenstilstand tot stand, maar Noord- en Zuid-Korea hebben nooit vrede gesloten.

De laatste tijd zijn de spanningen in het gebied opgelopen, nadat Noord-Korea een langeafstandsraket en enkele raketten voor de korte afstand had afgeschoten en een nucleaire proef had gehouden.Noord-Korea dreigt met nucleaire vuurzee  (foto: DAG)