Hotelmeisje aangerand door lijfwacht Medvedev

Een 19-jarige trainee van een Amsterdams hotel is afgelopen zaterdag door een bewaker van de Russische president Medvedev aangerand. Dit meldt De Telegraaf vandaag. De bewaker behoorde tot het gezelschap van Medvedev.

De Russische president kwam vrijdag aan in ons land, om samen met koningin Beatrix de Hermitage te openen. "De melding van aanranding is zaterdagmorgen bij de politie binnengekomen, die kort daarop de man heeft aangehouden," laat Ruth Gorissen van het OM weten. "De man maakte deel uit van het ondersteunend personeel van Medvedev en verbleef in een Amsterdams hotel. Omdat de feiten niet ernstig genoeg waren om de man langer vast te houden is hij zaterdagavond laat weer heengezonden."

In ieder ander geval wordt de verdachte met een dagvaarding heengezonden, maar omdat het in dit geval een buitenlander die niet in Nederland verblijft betreft, bestaat er slechts een kleine kans dat hij daadwerkelijk op komt dagen. "Daarom hebben wij hem een transactie aangeboden van duizend euro," aldus Gorissen. 

De bewaker heeft de duizend euro betaald. Ook heeft hij een bedrag van tweehonderd euro schadevergoeding aan het slachtoffer betaald. Hiermee is voor het OM de zaak afgerond, zo liet Gorissen weten.