Feyenoord zet selectie in de verkoop

Feyenoord begint aanstaande zondag aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. De kans is echter groot dat de selectie er eind juli heel anders uitziet. Alle spelers, met uitzondering van Giovanni van Bronckhorst, mogen vertrekken.

Roy Makaay, Kevin Hofland, Tim de Cler, Denny Landzaat, Jonathan de Guzman, Andwélé Slory en Luigi Bruins worden in het informele circuit zelfs tegen elk aannemelijk bod aangeboden. Feyenoord wil namelijk van de spelers af die op dit moment te veel salaris ontvangen. De Rotterdammers zijn druk bezig om de begroting sluitend te krijgen en reduceren hun budget naar 39 miljoen euro. Vorig jaar was dat vijf miljoen euro meer.

Feyenoord heeft nog niet gereageerd op de uitverkoop. Veel ploegen uit binnen- en buitenland kunnen dus goedkoop winkelen bij de Rotterdammers. De club werkt in elk geval mee aan een vertrek van de grootverdieners. In de winterstop probeerde men ook al zoiets te bewerkstelligen. AS Monaco bood toen vijf miljoen euro op Roy Makaay, maar de transfer ging uiteindelijk niet door. De spits wilde namelijk niet vertrekken.

Dat is ook meteen het grote probleem van Feyenoord. De club mag dan wel open staan voor een eventueel vertrek van een speler, maar de voetballer in kwestie moet zelf ook willen vertrekken. Daarnaast is de economische crisis ook nog een struikelblok. Feyenoord kan er in geval van nood ook nog voor kiezen om spelers transfervrij te verklaren. Dat houdt in dat spelers, zonder vergoeding voor hun oude werkgever, naar een nieuwe club kunnen verkassen.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws kun je terecht op de Voetbalmanager.