Treinverkeer Hoofddorp-Leiden nog ontregeld

De NS meldt vanochtend dat de problemen op het spoor tussen Hoofddorp en Leiden Centraal nog een groot deel van vandaag aan zullen houden. De treinen zullen op dat traject pas weer rond 16.00 uur volgens plan rijden.

De problemen op het spoor zijn ontstaan nadat gisteravond een bovenleiding door het raam van een rijdende trein sloeg. Direct na het ongeval is de stroom van de bovenleiding gehaald. De kabels zijn inmiddels nog niet hersteld, waardoor er minder treinen op dat traject kunnen rijden. De NS raadt reizigers aan om, om te reizen en zet bussen in. Naar verwachting is de vertraging ongeveer een half uur.

Er zijn acht reizigers gewond geraakt door de inslaande bovenleiding. Zeven van hen raakten lichtgewond door rondvliegende glasscherven en konden ter plekke aan hun verwondingen worden geholpen. Een achtste passagier werd naar het ziekenhuis in Leiden gebracht. Hij trok aan de noodrem waardoor hij ten val kwam, met een gekneusde ribbenkast tot gevolg.

De vierhonderd inzittenden van de trein werden met bussen opgehaald. De tweehonderd inzittenden van de trein die achter de gestrande trein tot stilstand was gekomen, zijn ook met bussen verder vervoerd.