Baas gooit afgerukte arm in kliko

De bedrijfsleider van een Spaans bedrijf heeft zijn personeel heel wat uit te leggen. Om niet aan de grote klok te hangen dat hij illegalen in dienst heeft, besloot hij de afgerukte arm van een werknemer bij het vuilnis te laten gooien.

Tijdens het werken aan een machine in een industriële bakkerij in de oost-Spaanse stad Gandia werd ineens de linkerarm van een 33-jarige, Boliviaanse man gegrepen door een kneedmachine. De grote kneedhaken rukten met veel kracht de arm tot aan de elleboog van de romp van de arme man af.

De hevig bloedende man werd in een auto gestopt en naar het ziekenhuis gebracht. De arme arbeider moest echter tweehonderd meter voor het hospitaal uitstappen. Nadat hem op het hart was gedrukt absoluut niets te vertellen over de oorzaak mocht de man verder lopen. 

De bedrijfsleider was namelijk bang voor problemen met de vakbond omdat hij illegale arbeiders in dienst heeft. Volgens een van de werknemers moesten ze twaalf uur per dag keihard werken voor een maandsalaris van zevenhonderd euro.

Omdat de Boliviaan tegenstrijdige verklaringen aflegde, seinde het ziekenhuis de politie in. Na een verklaring van de eenarmige arbeider gingen de agenten verhaal halen bij de warme bakker. Daar troffen de agenten de afgerukte arm aan in een vuilnisbak. De ledemaat bleek echter zo erg kapot te zijn, dat de artsen deze niet meer konden aannaaien.