Boete voor bilspleet

In het Amerikaanse dorpje Yakima kan de burgemeester de sexy kleding van barmeisjes in koffietentjes niet meer aan zien. Reden genoeg om een zichtbaar decolleté, schaarse kleding en het billendecolleté te verbieden.

Burgemeester Dave Edler kan zich niet vinden in de schaars geklede  Californische look, meldt de Yakima Herald. Hij zag de afgelopen jaren in ‘maarliefst’ drie koffietentjes in Yakima strings boven broeken uitsteken,  truitjes doorschijnen en borsten uitpuilen. Hij stoorde zich zo aan dit ordinaire vertoon dat hij besloot nieuwe richtlijnen op te stellen om deze ‘onbehoorlijke vertoningen’ aan te pakken.

Een diep decolleté, het dragen van doorzichtige kleding en de bouvakkersbilspleet met string boven de broek levert nu een bon op. De overtredingen worden niet flauw bestraft. Zo kan een boete oplopen tot 5000 dollar en kan je er 90 dagen celstraf voor krijgen.

De burgemeester maakt  zich vooral zorgen over geweld tegen vrouwen. Hij denkt dat de gewaagde manier van kleden geweldsdelicten bij vrouwen in de hand werkt.  "Daarom zijn de regels belangrijk voor me", aldus Edler.

Twee andere raadsleden vinden het idee van de burgemeester belachelijk. Kathy Coffey and Rick Ensey stemden dan ook tegen deze onbehoorlijke kledingcode. "Het is een leeg gebaar dat niet gaat bereiken wat je wilt bereiken", aldus Coffrey. Opvallend is wel dat er over de échte bouwvakkersbilspleet bij mannen niets gezegd wordt.


Boete voor bilspleet  (foto: DAG)