Rogers: Dow Jones naar de 100.000

De bekende pessimistische investeerder Jim Rogers is een stuk positiever geworden over de Amerikaanse aandelenmarkt. Ondanks dat hij de sterke stijging van de aandelenmarkten van de afgelopen maanden een bear market rally (een sterke stijging in een dalende markt) noemt zou het Rogers niet verbazen als de koersen op Wall Street verder zouden exploderen.

"Als de Fed genoeg geld print kan de S&P 500 naar de 50.000 punten en de Dow Jones naar de 100.000 punten. Er bestaat een kans dat aandelenkoersen door het dak heen zullen gaan als de dollar zijn waarde verliest", aldus Rogers woensdag in een interview met het blad The Economic Times. De breed samengestelde S&P 500 staat nu rond de 925 punten en de Dow Jones rond de 8.600 punten.

Rogers vreest dat centrale banken wereldwijd de grote hoeveelheid ingepompt geld niet op tijd uit het systeem zullen halen: "Als centrale bankiers dat deden zullen de financiële markten zoveel pijn hebben dat ze meteen de geldpersen weer aanzetten. Ik denk niet dat centrale banken een strenger beleid durven te voeren. Als ze dat wel deden zal dat resulteren in hogere werkloosheid, sociale onrust en rellen in de straten."

Jim Rogers (rechts) positief over Amerikaanse aandelenmarkt