Fortuna Sittard verwijt KNVB partijdigheid

De KNVB heeft van Fortuna Sittard een brief gekregen waarin staat dat de Limburgers de voetbalbond partijdigheid verwijten, zo meldt de Limburgse omroep L1. Fortuna zegt dat de KNVB de club uit Sittard zou hebben aangespoord om in zee te gaan met Roda JC. De fusie kwam er niet en een nieuwe licentie voor Fortuna ook niet.

Vandaar het verwijt dat de KNVB niet onpartijdig zou zijn geweest inzake de licentie. Een rechtszaak, die kan worden aangespannen, zou niet goed zijn voor de KNVB. Aangezien de voetbalbond het WK 2018 graag wil organiseren, heeft Fortuna een zere plek gevonden. De FIFA houdt er niet van dat er juridische conflicten ontstaan die moeten worden uitgevochten voor de rechtbank. De kans op een WK zou dan aanzienlijk verminderen.

Wil Meijers van Trots op Fortuna meldt dat de KNVB zich nu beraadt over de brief. Eerst wacht de club uit Sittard daarom een antwoord af eer het overgaat op juridische stappen.

Naast het feit dat de KNVB in het licentieproces partijdig zou zijn geweest, verwijt Fortuna ook de Peter Vogelzang een dubbelrol heeft. Hij zou lid zijn geweest van de Stuurgroep Topvoetbal Zuid-Limburg, terwijl hij ook lid is van de Raad van Toezicht van de KNVB. Een dergelijke dubbelrol helpt de voetbalbond niet. Er is dan geen sprake van onpartijdigheid.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport, voor voetbalnieuws op de Voetbalmanager.