Zoektocht Air France-toestel gaat 's nachts door

De zoektocht naar het verdwenen Air France-toestel gaat ook tijdens de nachtelijke uren door. Volgens de Franse regering is er echter nog maar weinig hoop om overlevenden te vinden.

Brazilië, Frankrijk, de VS en Spanje doen aan de actie mee, evenals enkele koopvaardijschepen. Brazilië heeft vijf vliegtuigen, twee helikopters en drie schepen ingezet. Een Frans marineschip voer vanaf de kust van West-Afrika naar het vermoedelijke rampgebied midden op de Atlantische Oceaan. Vanuit Senegal worden ook Franse militaire vliegtuigen ingezet. Spanje doet mee met een verkenningsvliegtuig. Dinsdagochtend vroeg (onze tijd) vertrok een Amerikaans militair verkenningsvliegtuig vanuit El Salvador naar het rampgebied. Ook hebben de Fransen de VS gevraagd met hun satellieten te helpen bij de zoektocht.

's Nachts kan niet op zicht worden gezocht, maar wel met de radar en met infraroodtechnologie. Ook kan worden geprobeerd elektronische signalen op te vangen van zenders die het ramptoestel aan boord had.

Volgens de Braziliaanse luchtmacht hebben piloten van een Braziliaans toestel, dat onderweg was van Europa naar Brazilië, in de buurt van Senegal mogelijk brokstukken gezien van het ramptoestel. Volgens de Braziliaanse vicepresident José Alencar heeft de piloot van het toestel van luchtvaartmaatschappij TAM mogelijk "iets in brand" gezien in de Atlantische Oceaan.

Bij de ramp zijn waarschijnlijk 228 mensen om het leven gekomen, de ernstigste ramp voor de burgerluchtvaart sinds 2001.