Air France-toestel verdwenen van de radar

Een Air France Airbus A330-200 passagierstoestel is enkele uren geleden van de radar verdwenen, vlak voor de kust van Brazilië. Het toestel vervoert 228 mensen, zo maakte de luchtvaartmaatschappij bekend.

Het toestel steeg op vanaf Rio de Janeiro richting Parijs. Het had daar inmiddels al moeten zijn, maar is compleet verdwenen. Er zitten 216 passagiers aan boord en nog 12 bemanningsleden. Er is een crisiscentrum ingericht op Charles de Gaulle, waar het vliegtuig om 11:15 uur moest landen.

De luchthaven van Rio weigert elk commentaar. Meer informatie over deze vlucht is te vinden op de website FlightStats.com.

Update 12:46:

Uit Parijs komen nog onbevestigde berichten dat er geen hoop meer zou zijn voor de inzittenden van het toestel. 

Update 14:03:

Het is nu zeker dat het toestel ergens is geland, aangezien de aanwezige brandstof volgens berekeningen al om 13:00 verbruikt zou moeten zijn. Of de landing een noodlanding of crash is geworden is nog steeds niet duidelijk. Zeker is dat het toestel niet meer vliegt.

Update 15:04:

Mogelijk zijn er Nederlanders aan boord van deze vlucht. Omdat KLM geen directe verbinding naar Rio de Janeiro biedt maken veel Nederlandse passagiers gebruik van de verbinding van Air France. Inmiddels is bekend dat er 60 Fransen en 3 Italianen aan boord waren. Onder hen zijn 7 kinderen en een baby.

De bemanning van het toestel was ervaren en het toestel zelf was nieuw, aldus een woordvoerder van de Franse regering. 

Met dank aan -_Guitarist_-, orhanxy, Mark_Boelen en donroyco voor de submit!

Zie ook het topic op ons forum hierover.


De vluchtroute van het Air France-toestel