Kitsch shirt wordt bestseller dankzij internethype

Het kitcherige Three Wolf Moon T-shirt is sinds kort een bestseller op Amazon: de verkoop steeg volgens de BBC de afgelopen tijd met 2300 procent. Je zou denken dat de gemiddelde man nog niet dood wil worden gevonden in het kitsch geval, met daarop drie wolven die huilen richting de maan.

Maar dankzij een satirische recensie van student Brian Govern ontstond een viral - hij schreef op Amazon: "Hij sluit perfect aan op mijn lichaam, heeft wolven erop, trekt vrouwen aan. (…) Je kunt alleen de wolven niet zien als je je armen over elkaar houdt."

Het commentaar werd opgepikt op de website collegehumor.com, honderden anderen volgden zijn voorbeeld en schreven een idiote recensie en sindsdien is het Three Wolf Moon shirt een gewild fashion-item en het best verkochte kledingstuk op Amazon.

Een greep uit de satirische recensies: "De meeste shirts hebben maar één wolf, maar deze heeft er drie. Je krijgt dus gewoon drie wolven voor de prijs van één!" Een ander: "Toen ik dit shirt voor het eerst aantrok, ging mijn vrouw bij me weg. Dank je, Three Wolf Moon Shirt!"

Artdirector Michael McGloin van The Mountain, de firma die de shirts produceert, zei in een interview blij te zijn met de commentaren, ook al maken ze het shirt eigenlijk belachelijk. "Wij nemen mode altijd met een korreltje zout en printen gewoon nog 400.000 extra shirts. Het is fantastisch."


Kitsch shirt wordt bestseller dankzij internethype  (foto: DAG)