Facebook verraadt koppel dat per ongeluk miljonair werd

De politie in Nieuw-Zeeland is op zoek naar een koppel dat op de vlucht sloeg na een bankfout waardoor zij plotseling multimiljonair werden. Een onvoorzichtige opmerking op Facebook van de zus van de vluchtende vrouw heeft de politie aanwijzingen gegeven over de schuilplaats van het duo.

Aroha Hurring, de zus van de gevluchte Kara Hurring, reisde haar gevluchte zus achterna om zo mee te kunnen profiteren van de miljoenen. Via Facebook maakte zij dit wereldkundig. Gisteren keerde Aroha terug naar Nieuw-Zeeland, waar zij op het vliegveld door de politie opgewacht werd.

De politie hoopt via Aroha uitsluitsel te krijgen over de verblijfplaats van het gevluchte koppel. De politie vermoedt dat het tweetal zich in China schuilhoudt, maar Nieuw-Zeeland heeft met China geen uitleveringsovereenkomst. De politie roept het tweetal nu op om uit eigen beweging terug te keren naar Nieuw-Zeeland.

Kara Hurring (30) en haar partner Leo Gao (29) hadden eerder aan hun bank gevraagd 10.000 Nieuw-Zeelandse dollar (NZD) over te maken op de rekening van hun garagehandel. Per ongeluk boekte de bank echter tien miljoen NZD over. In plaats van de fout netjes te melden bij de bank, haalde het koppel een deel van het geld snel van hun rekening af en vertrok.  

Met dank aan felicita36 voor de submit.