Kind van 250 kilo teruggevonden

De politie van South Carolina (Verenigde Staten) heeft een volslanke tiener en zijn moeder, die zoek waren, in een wasserette teruggevonden. Sinds gisteren was de politie op zoek naar de moeder en haar 250 kilo wegende zoon van 14 jaar. Volgens de autoriteiten waren ze op de vlucht geslagen omdat er een onderzoek naar mogelijke kindermishandeling was ingesteld.

De 49-jarige moeder, Jerri Gray, had gisteren eigenlijk voor de rechter moeten verschijnen in verband met een door maatschappelijk werk ingesteld onderzoek naar mogelijke verwaarlozing en het in gevaar brengen van haar zoon. Toen de moeder echter niet verscheen en zij en haar zoon ook niet thuis bleken te zijn, werd er door de rechter een opsporingsbevel uitgevaardigd.

Dat maatschappelijk werk een onderzoek instelt naar aanleiding van het overgewicht van een kind is uitzonderlijk te noemen. Dit gebeurt enkel wanneer er door deskundigen wordt aangegeven dat een kind gevaar loopt omdat het medische hulp behoeft die door de ouders om welke reden dan ook onthouden wordt.