'Veilingsite' weigert te stoppen

Het bedrijf achter Goudkoortsveiling.nl weigert de website uit de lucht te halen. Dat heeft directeur Gerard van Leest van 0900Money afgelopen vrijdag laten weten, nadat minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) hem schriftelijk had gemeld dat hij er binnen een week mee moet stoppen.

Gebeurt dat niet, dan zal het ministerie van Justitie aangifte doen bij het Openbaar Ministerie. Volgens Hirsch Ballin is de online veiling ondoorzichtig en lijkt die veel op een kansspel. De beheerder van Goudkoortsveiling heeft geen vergunning om een kansspel in de markt te zetten. Bovendien zijn kansspelen op internet nog verboden in Nederland.

Consumenten kunnen via Goudkoortsveiling.nl bieden op verschillende producten, maar mogen geen concreet bedrag opgeven. Per bod gaat de prijs van een product, bijvoorbeeld een spelcomputer, laptop of tv, met 1 eurocent omhoog. Het is onduidelijk hoeveel mensen deelnemen aan een veiling en wanneer die eindigt.

De uiteindelijke prijs ligt vaak ver beneden de gebruikelijke winkelprijs van een product. Volgens Hirsch Ballin leidt dit alles tot de slotsom dat deelnemers meedingen naar een prijs, zo heeft hij geantwoord op vragen uit de Tweede Kamer.


Rare veilingsite weigert te stoppen  (foto: DAG)