Britse koningin is frauderende politici beu

De Britse koningin maakt zich grote zorgen om de lawine van declaratieschandalen die de Britse politiek heeft getroffen. Ze heeft met premier Gordon Brown mogelijkheden besproken om het vertrouwen in de politiek te herstellen, meldde de Britse krant The Daily Mail zondag.

Het iets te enthousiaste declaratiegedrag van politici is namelijk niet alleen de koningin een doorn in het oog. Door een opeenstapeling van schandalen is het vertrouwen van het publiek in de regerende Labour-partij tot een historisch dieptepunt gedaald.

Zo moest Labour-parlementariër David Chaytor deze week het veld ruimen toen bleek dat hij de staat liet betalen voor de rente op een hypotheek die al was afgelost. Ook collega Elliot Morley kon zijn koffers pakken toen hij op hetzelfde vergrijp werd betrapt.

Niet alleen de volksvertegenwoordigers van de regeringspartij zijn betrapt op gesjoemel met belastinggeld. Parlementariërs van alle drie de grote partijen blijken zich onder meer porno, hondenvoer en een pijp onder hun tennisbaan te hebben aangeschaft op kosten van de belastingbetaler.


Britse koningin is frauderende politici beu  (foto: ANP)