Dreigmail aan koningin gericht

Omroep Brabant heeft een dreigmail ontvangen die aan koningin Beatrix gericht is. De afzender van de mail houdt Beatrix verantwoordelijk voor de dood van miljoenen Irakezen en Afghanen. Omroep Brabant heeft de mail doorgestuurd aan de politie. De afzender is volgens de politie een 'gestoorde man', die vaker dit soort mails stuurt. In verband met de gebeurtenissen op Koninginnedag neemt de politie de zender van de mail serieus. Normaal zouden ze er niet zoveel aandacht aan besteden.

De kop van het bericht luidt: 'Vernietig Beatrix en Bilderberg'. De afzender verwijst verder naar Shell, de oorlogen in Afghanistan, Irak en Argentinië. Koningin Beatrix staat op de gastenlijst van de Bilderbergconferentie, die donderdag begint in Athene in Griekenland. Dat is een conferentie waarop wereldleiders en belangrijke zakenmensen van gedachten wisselen. Waarover wordt altijd angstvallig geheim gehouden. Prins Bernhard stichtte de conferentie in 1948 in Arnhem. Of Beatrix dit jaar bij de conferentie aanwezig is, is niet bekend.

Volgens strafrechtdeskundige Theo de Roos van de Universiteit van Tilburg kan de man worden vervolgd voor bedreiging of belediging van het staatshoofd.

Met dank aan retuow82 voor de submit.