Domme dief 'repareert' gestolen harde schijf

De 28-jarige Kevin Andrew Lutes uit Bethlehem had dé perfecte misdaad bedacht, waar hij ook nog eens veel geld mee zou verdienen. Helaas werd zijn snode plan al snel achterhaald door de onmogelijkheid ervan en zit hij momenteel in de gevangenis.

Lutes had een aantal maal computers gerepareerd voor het bedrijf Action Realty. Op 28 april brak hij 's nachts in bij het bedrijf en stal een camera en een harde schijf uit een computer. De volgende dag belde het bedrijf hem met de vraag of hij de computer waar de harde schijf uit gestolen was kon repareren. Dat kon Lutes wel en hij kon zelfs de data terughalen, maar dat zou wel zo'n 2.000 dollar kosten. Zo gezegd, zo gedaan en de volgende dag bracht Lutes de gerepareerde computer met data terug.

Alleen daar ging het mis, want de computerfabrikant had Action Realty ondertussen meegedeeld dat het herstellen van data niet mogelijk is zonder harde schijf. De politie had ondertussen ook ontdekt dat op de nacht van de inbraak de auto van Lutes, met een grote sticker 'computer-repair' op de zijkant, geparkeerd stond voor de ingang van het bedrijf. Hij was er gloeiend bij en zit momenteel vast op een borgsom van 10.000 dollar.

Met dank aan fossalta voor de submit!