13-jarig meisje gedwongen tot seks met hond

Een bizar verhaal uit Tanzania, waar twee mannen en een vrouw een 13-jarig meisje hebben gedwongen tot seks met een hond. De rechter heeft ieder van hen veroordeeld tot 20 jaar gevangenisstraf.

Het trio, de 30-jarige Job Mlama, de 30-jarige Anicet Edward en de 18-jarige Shija Madata, was in dienst van een Canadees mijnwerkersbedrijf, zo'n 800 kilometer ten noorden van de grootste stad Dar es Salaam. Alle drie zijn ze ontslagen door hun werkgever Barrick Exploration Africa Ltd.

Ze lokten het meisje het terrein op en wisten haar te overtuigen daar te blijven slapen. 's Nachts dwongen ze haar tot seks met een hond. De hond is later overgedragen aan de politie en was eigendom van één van de Canadese mijnmedewerkers.

Mensenrechtenactivisten vinden de straf veel te laag. "Deze mensen verdienen de doodstraf, of op z'n minst levenslang", aldus Ichikaeli Maro, voormalig hoofd van een vrouwenrechten-organisatie. Rehema Kerefu, voorzitter van de Tanzania Women's Legal Aid Committee, zegt: "Dit is een gruwelijk en verwerpelijk delict. Ze verdienen een een hoge straf dat als voorbeeld kan dienen voor andere mensen met dergelijke gedragingen."