Nieuwe besturing Wii op 11 juni

Nintendo lanceerde ruim twee jaar geleden haar nieuwe spelcomputer, de Wii, waarbij je spellen kon spelen door het zwaaien met je controller. De console kwam in Nederland uit met de game Wii Sports, waarin onder andere een tennis- en een golfgame zaten. Nu was de besturing van Wii nog niet volmaakt waardoor het niet altijd even makkelijk was om spellen te spelen maar over een maand komt daar een einde aan. Op 11 juni brengt Nintendo namelijk Wii Motionplus op de markt. Dit bestaat uit een verlengstuk voor de bestaande controller, de Wiimote, waardoor spellen nog realistischer worden. 

De Wii Motionplus werkt alleen niet voor alle spellen. Gamedevelopers moeten speciaal ontwikkelen voor deze extra feature en het leek er op dat bij de lancering op 11 juni maar één game beschikbaar zou zijn die hier van gebruik zou maken: Segas Virtua Tennis 2009. Naar aanleiding van een Amerikaans persbericht heeft FOK!games contact gezocht met EA Nederland en de bevestiging gekregen dat we op 11 juni ook kunnen spelen met Grand Slam Tennis en Tiger Woods PGA Tour 10. Beide games zullen compleet gebruik maken van de functionaliteiten van de Motionplus-besturing, maar zullen ook zonder extensie speelbaar zijn.

Grand Slam Tennis als Tiger Woods PGA Tour 10 zullen zowel los in de winkels verschijnen, alsmede in een bundel samen met Wii Motionplus. Je zult in het laatste geval een tientje extra moeten betalen, maar als we ontwikkelaar EA mogen geloven is dat het zeker waard.

Meer informatie over Grand Slam Tennis, zoals een filmpje met de besturing, en Tiger Woods PGA Tour 10 vind je natuurlijk op FOK!games.

 

Grand Slam Tennis
Met Wii MotionPlus kun je ook met je racket smijten