Brit vermorzelt wereldrecord voetbal hooghouden

Een Brit heeft vanmiddag het wereldrecord hooghouden van een voetbal gebroken. De 25-jarige Dan Magness slaagde erin een bal meer dan 24 uur lang in de lucht te houden met zijn voeten, benen en hoofd. Het oude record stond op negentien uur en dertig minuten.

Magness, een inwoner van de stad Milton Keynes, bereikte de mijlpaal bij de toeristische trekpleister Covent Garden in Londen. Een paar honderd toeschouwers, onder wie zijn vrouw, juichten en klapten toen een speciale klok aangaf dat hij de bal een etmaal in de lucht had gehouden.

Vlak voor het magische moment dreigde de vermoeide man even de controle over de bal te verliezen. Hij herpakte zich en zette een nog scherper record neer. Nadat hij de 24 uurgrens was gepasseerd, liet hij de bal rusten en werd hij omhelsd door zijn vrouw.

Een vertegenwoordiger van Guinness World Records was ter plaatse om hem een certificaat te overhandigen. Magness kreeg tijdens zijn geslaagde recordpoging alleen enkele korte pauzes om zijn spieren wat rust te geven en naar het toilet te gaan.


Brit vermorzelt wereldrecord voetbal hooghouden  (foto: DAG)