Ajacieden belagen Heerenveen-supporters

Na een vechtpartij tussen fans van Ajax en Heerenveen gisteravond in Volendam zijn vier mensen gewond naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe erg zij gewond zijn geraakt. Eén persoon is aangehouden, maakte de politie bekend. Volgens getuigen was hij de aanstichter van de vechtpartij.

In Volendam vond gisteren een voetbalwedstrijd plaats tussen Volendam en Heerenveen. Het is niet bekend waarom de Ajax-supporters naar Volendam waren gekomen, aldus de politie. De Ajax-supporters hadden zich verzameld in een café aan de Brugstraat van Volendam. De Heerenveen-supporters zaten in een café aan de andere kant van dezelfde straat.

De vechtpartij ontstond rond 21.00 uur, toen Ajax-supporters het café waar de Heerenveen-supporters zich bevonden binnengingen. Het interieur van het café is volledig vernield en ook een aantal ramen moesten het ontgelden. Er moesten dertig politiemensen en drie politiehonden aan te pas komen om de vechtpartij te beëindigen. Hoeveel gewonden er in totaal zijn gevallen is niet bekend. De vier gewonden die naar het ziekenhuis werden gebracht hadden onder meer snijwonden en kneuzingen.

Met dank aan kL0j00h voor de submit.

Kijk voor meer voetbalnieuws op FOK!sport!