Weekendje homo's genezen in Londen

In Britse homo-contreien is ophef ontstaan over een tweedaagse gay-genezingsconferentie die op 24 en 25 april wordt georganiseerd in Londen. De conferentie, die is bedacht door de Anglican Mainstream Organisation (AMO), staat helemaal in het teken van het 'genezen' van homoseksuelen.

Volgens de AMO is de conferentie bedoeld voor geestelijken, therapeuten, onderwijzers, psychologen en anderen die vaak te maken hebben met seksuele issues in de huidige maatschappij. Op de conferentie zal onder meer gesproken worden door Joseph Nicolosi van de National Association for the Research and Therapy of Homosexuality (Narth). Nicolosi is fervent bestrijder van homoseksuele uitingen. Ook Jeffrey Satinover is aanwezig. Deze Amerikaanse Psychiater baarde in 2005 opzien door te stellen dat homoseksualiteit 'fictie' is. Ook vind Satinover het 'belachelijk rechten toe te kennen aan een groep mensen die niet bestaat'.

Recentelijk berichtte de Britse krant The Independent nog dat ongeveer een op de zes Britse psychiaters en therapeuten patiënten heeft behandeld voor homoseksuele gevoelens, in de hoop ze heteroseksueel te maken.


Weekendje homo's genezen in Londen  (foto: DAG)