Buschauffeur overvallen in Apeldoorn

Vanochtend omstreeks 06:30 uur is er voor de zoveelste keer geweld gebruikt in het OV. Deze keer is een 54-jarige buschauffeur in Apeldoorn overvallen door een nog onbekende man, die samen met een compagnon wist te vluchten.

De overval vond plaats bij een halte aan de Soerenseweg. De overvaller wachtte bij de halte, stapte in de bus en bedreigde de chauffeur met een mes. De chauffeur was hier niet van gediend en haalde met volle kracht uit richting het gezicht van de overvaller. Met succes: hij raakte de overvaller vol in het gezicht. De overvaller vertrok uiteindelijk met alleen de geldlade en stapte bij een maat achterop de scooter, een blauwe Yamaha met witte tassen achterop, om te vluchten via de Juniperlaan.

De overvaller is als volgt omschreven: gekleed in donkere camouflagekleding, droeg handschoenen met een ster op de bovenkant, getinte huidskleur, ongeveer 1,85 meter lang, tussen de 20 en 25 jaar oud en droeg een neusring. Aangezien de heldhaftige buschauffeur hem een vuist onder zijn neus had geduwd is het ook aannemelijk dat de overvaller letsel aan zijn gezicht heeft.

Tijdens het incident zaten er geen passagiers in de bus. De politie heeft met groot materieel gezocht naar de overvallers, maar tevergeefs. De buschauffeur is lichtgewond geraakt aan zijn arm en ambulancepersoneel kon hem daarom ter plekke verzorgen.