Wii is de minst gebruikte console

De populariteit van de Wii lijkt geen grenzen te hebben. Toch zeuren veel gamers dat door gebrek aan goede games het apparaat verstoft. Uit een onderzoek naar gamegedrag, uitgevoerd door Nielsen, blijkt inderdaad dat de Wii het minst gebruikt wordt.

Maar liefst 17.000 huishoudens zijn gedurende de maand december 2008 lastiggevallen voor dit onderzoek. Reeds zijn de metingen vrijgegeven en uit het onderzoek kwamen een aantal opmerkelijke resultaten naar voren.

De Wii werd gemiddeld 5 dagen per maand gebruikt. De Playstation 3 deed het iets beter met een gemiddelde van 6,7 dagen en koploper was de Xbox 360, met 7,1 dagen gemiddeld. De vorige generatie blijkt ook nog niet vergeten te zijn. Zo werd de Playstation 2 gemiddeld 5,1 dagen per maand gebruikt en de Xbox 5,2 dagen. De Gamecube deed het zelfs nog iets slechter. Het vierkante doosje van Nintendo werd gemiddeld slechts 4,5 dagen per maand gebruikt.

De Wii eindigde ook als laatste met gemiddelde aantal speel-sessies per dag (daily average number of sessions ). De Wii kwam uit op 1,78 sessies, de Playstation 3 haalde 2,42 sessies per dag, en de Xbox 360 kwam uit op 2,15 sessies.

Dat de Wii minder gebruikt wordt hoeft niet per se te liggen aan het spellenaanbod, zegt de bron. De Playstation 3 en de Xbox 360 hebben immers ook andere functies, het gebruik daar vaan werd ook mee genomen in de metingen.

Meer game-nieuws vind je hier.