Australische Sherlock zet Zweedse politie te kijk

Een Australische vader heeft na een speurtocht van een kleine week zijn twee verdwenen kinderen teruggevonden in Zweden. De man was het gepruts van de Zweedse politie, die al zes maanden zonder resultaat op zoek waren naar zijn zoons, meer dan zat en besloot het heft zelf in handen te nemen.

De in Melbourne woonachtige man vloog naar Zweden, huurde een auto en begon gewapend met een verrekijker en een flinke dosis vaderliefde te posten in de buurt van het huis van de ouders van zijn ex-vrouw. De Zweedse ex was na de scheiding de voogdij over haar kroost kwijtgeraakt en mocht de kinderen slechts twee keer per jaar zien, zodoende was de vrouw de voornaamste verdachte. Na een kleine week zonder succes besloot de man te gaan luisteren aan de deur. En dit leverde direct een bekend geluid op.

"Bij de deur hoorde ik hun stemmen. Een onwaarschijnlijk goed gevoel", aldus de dolgelukkige vader. Meteen belde hij de lokale politie die het huis 's nachts bestormde. Daar werden beide ontvoerde zoons, 10 en 11 jaar jong, gezond en wel aangetroffen. De moeder is opgepakt.

De vader is ondanks het opzichtig falen van de Zweedse politie, die naar eigen zeggen "alle mogelijke schuilplaatsen hadden uitgekamd", niet boos. "Ik ben al lang blij dat mijn kinderen niets is overkomen!"