Nintendo zeer milieu-onvriendelijk, Nokia groenste

Volgens de elfde editie van de Greenpeace gids naar groenere elektronica heeft Nintendo weinig stappen gemaakt in het verbeteren van een milieuvriendelijkheid. Het bedrijf scoort een 0.8 op een schaal van 0 tot 10, terwijl Microsoft een 2.7 en Sony een 5.5 scoort.

Nintendo boekt met haar 0.8 een marginale verbetering ten opzichte van de 0 die ze scoorde in 2007, maar dit voorkomt niet dat Nintendo alsnog op de laatste plaats staat.

Greenpeace over Nintendo: "Het bedrijf heeft ftalaten verbannen en houdt het gebruik van antimoon en beryllium in de gaten. Ook willen ze het gebruik van PVC uiteindelijk helemaal vermijden, maar ze hebben daar geen tijdslijn voor uitgezet. Door de groeiende activiteiten van Nintendo is ook de CO2-uitstoot met zes procent toegenomen."

Deze redenen spelen mee in de bepaling van het cijfer, maar het grootste probleem van Nintendo is het verschaffen van te weinig informatie. In zeven van de elf categorieën scoren ze een 0 door het geven van geen of te weinig informatie.

Microsofts score wordt elk jaar lager, omdat ze niet kunnen uitleggen hoe hun recyclingdata berekend wordt. Sony steeg dit jaar omdat al haar in 2008 uitgebrachte TV's voldoen aan de ES normen. De Finse GSM-fabrikant Nokia staat bovenaan de groene lijst.

Meer gamenieuws lees je natuurlijk op FOK!games