Gecrashte helikopter gevonden in Noordzee

De helikopter die woensdag in de Noordzee neerstortte, is vandaag teruggevonden op de bodem van de zee. In het toestel troffen de bergingswerkers ook zeven lichamen aan, onder wie de piloot en de co-piloot, meldde de BBC.

In totaal zijn daarmee de lichamen van vijftien van de zestien inzittenden geborgen. Naar het laatste stoffelijk overschot wordt nog gezocht.

Het is niet bekend wanneer het toestel geborgen wordt, De helikopter ligt op een diepte van honderd meter, op 55 kilometer van de kust van Schotland. Onderzoekers proberen zo snel mogelijk de vluchtgegevens uit de helikopter boven water te krijgen.

De helikopter stortte ten noordoosten van de Schotse kust neer. Het toestel was onderweg van een olieplatform van de Britse oliemaatschappij BP, dat 270 kilometer van de kust ligt, naar het vasteland.

BP heeft het gebruik van dit type helikopters voorlopig opgeschort. Twee maanden geleden crashte ook al een helikopter van hetzelfde type in de Noordzee. Alle inzittenden overleefden die crash.