Christenen: kritiek op geloof mag

Een aantal christelijke organisaties heeft laten weten het niet eens te zijn met een VN-resolutie tegen het beledigen van religie. De resolutie werd aangenomen door de mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (VN).

In die resolutie, die ingediend werd door Pakistan, wordt aangedrongen op regelgeving omtrent het beledigen van religie. De resolutie werd gesteund door 23 landen. Eerder wezen al zo’n 200 organisaties op het gevaar van de resolutie. Zij vrezen dat de resolutie gebruikt zal worden om macht uit te oefenen op religieuze dissidenten en mensenrechtenactivisten. Ze menen dat het besluit bedreigend is voor rechten als de vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van godsdienst.

Namens de Amerikaanse christelijke organisatie Becket Fund laat woordvoerder L. Bennett Graham weten dat er wat hem betreft al voldoende regels en wetten zijn om mensen in religieuze conflicten te beschermen. Ook het Britse Christian Solidarity Worldwide (CSW) is absoluut niet te spreken over de resolutie. Beide organisaties steunen een petitie tegen het voorstel.