Vrouw jat alleen tijdens zwangerschap

Voor de rechtbank van Den Haag moest gisteren een 35-jarige vrouw verschijnen. De vrouw had namelijk vorig jaar enkele spullen gestolen uit een winkel. Volgens haar meegereisde 41-jarige broer uit Monster had zij daar echter een goede reden voor. "Ze pikt als ze zwanger is", verklaarde broerlief.

De vrouw nam vorig jaar januari uit een doehetzelfzaak in Wateringen een digitale detector en een zogeheten trailertester mee zonder deze af te rekenen. De rechter vroeg de vrouw waarom ze dit had verzwegen bij de politie. "Toen wist ik nog niet dat ik zwanger was", luidde het antwoord.

De broer ontkende bij hoog en laag ook maar iets met de diefstal te maken te hebben. Uit camerabeelden blijkt echter dat de beste man liegt dat hij zwart ziet. Hij stond er juist met zijn neus bovenop.

Toen broer en zus bij de kassa werden tegengehouden, deelde de man een portie klappen uit. Zelf liep hij een flinke trap in zijn rug op, waar hij naar eigen zeggen nog steeds last van heeft. Ook zusterlief deed mee, zij deelde enkele rake klappen uit met haar tas.