Auto in de prak: jat een motorkap

Wat moet je doen als je de auto van je moeder in de prak gereden hebt? Het beste is om je zonden op te biechten, maar er is ook een andere manier. Die levert je, als je gepakt wordt, alleen wel een flinke straf op. De 23-jarige J.T. uit Gouda koos de tweede manier om onder de toorn van mama uit te komen. In juni 2007 pikte hij met een vriend twee motorkappen. Eentje kwam uit Bodegraven vandaan, de andere uit Gouda. In Bodegraven pikte hij ook nog eens de grille, drie hoofdsteunen en de sigarettenaansteker. 

J.T. meldde zichzelf bij de politie. Toen politierechter Bergman in Den Haag hem vroeg hoe hij een hele motorkap kon stelen antwoordde hij: "Zo moeilijk is dat niet. Ik had eerst goed bij de auto van mijn moeder gekeken. Als de motorkap eenmaal open is dan zit hij nog maar aan twee schroeven vast." Zijn moeder had de auto nodig voor de vakantie, en voor ze erachter zou komen besloot hij het op deze manier te doen: "Ik hoopte dat ze het niet zou merken. Anders zou ze echt boos worden." Zijn vriend S.S. had hem geholpen omdat hij het sneu voor J.T. Vond: "Verder heb ik er niets aan gehad.

Dat de zaak nu pas behandeld is, komt op het conto van de twee daders. Toen ze vorig jaar aan de beurt waren om berecht te worden, waren de heren op vakantie in het buitenland. J.T. kreeg 60 uur werkstraf en een voorwaardelijke straf van drie weken opgelegd. S.S. kreeg, ondanks zijn langere strafblad, dezelfde straf opgelegd.