Mysterieuze olifantverzorgster gezocht

Een Britse dierentuin is op zoek naar een vrouw die onderdak bood aan de baby-olifant Sheila. Tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1941 werd de omgeving van Belfast Zoo heftig gebombardeerd. Veel gevaarlijke dieren, zoals leeuwen en beren, werden in opdracht van het Britse ministerie gedood. Dit ter preventie dat de beesten zouden ontsnappen en hun hongerige lusten zouden botvieren op de mens. Het kleine olifantje onderging dit lot echter niet. Zij werd onder begeleiding van verzorgers naar een huis iets verderop gebracht.

Daar mocht het olifantje schuilen in de tuin van de bewoonster, totdat de bombardementen zouden stoppen. De vrouw verzorgde het dier vol liefde en de kleine olifant doorstond de bombardementen zonder een schrammetje op te lopen. Uiteindelijk werd ze enkele maanden later teruggebracht naar de dierentuin, alwaar ze nog een kwarteeuw verder mocht leven. Uiteindelijk stierf het dier in 1966 aan huidklachten.

De dierentuin wil graag te weten komen wie de vrouw was en wie familie van haar is. Het is volgens het dierenverblijf namelijk een belangrijk onderwerp uit de geschiedenis van het park.

Een foto van de olifant en haar tijdelijke verzorgster is hier te zien.