Motorbende slaat man dood op vliegveld AustraliŽ

Een groep mannen heeft op het vliegveld in de Australische stad Sydney een man doodgeslagen met ijzeren paaltjes. Zeker vijftig mensen waren getuigen van het bloedige gevecht. Dat meldden Australische media vandaag.

De mannen zijn vermoedelijk lid van een motorbende. Volgens de politie arriveerde de groep met het vliegtuig op de luchthaven en kwamen ze toevallig een rivaliserende bende tegen, waarvan het slachtoffer deel uitmaakte. "Opeens kwam een hele stroom mannen door de menigte heen gerend. Ze pakten de paaltjes en begonnen de man op zijn hoofd te slaan", aldus een ooggetuige.

Omstanders hebben nog geprobeerd te reanimeren, maar hij overleed toch later in het ziekenhuis. De circa vijftien betrokken mannen zijn volgens de politie met taxi’s gevlucht. Vier mensen zijn aangehouden.

Volgens een Australische televisiezender ging het om de Hell’s Angels en de Comancheros. De ergste uitbarsting van geweld tussen rivaliserende bendes in Australië was in 1984. Toen kwamen door een schietpartij tussen de Banditos en Comancheros zeven mensen om het leven: zes bendeleden en een 15-jarige meisje.

Motorbende slaat man dood op vliegveld Australië  (foto: DAG)