FOK!: huidige publieke bestel is prima

Het huidige publieke bestel voldoet prima, er hoeven dan ook geen nieuwe zenders bij. Dat is de mening van 36 procent van de FOK!kers die stemden op de speciale FP-poll waarin we vroegen welke nieuwe omroepen mochten toetreden.

32,6 procent van de FOK!kers vindt dat PowNed wel een plekje verdient. De aspirant zender van GeenStijl, die afgelopen week door FOK! gesteund werd, mag wat FOK!kers betreft toetreden tot het publieke bestel. De rechtse omroep PopNed is met vijf procent een goede derde. 4,5 procent van de FOK!kers gunt alle 11 aspiranten een kans.

Ook de multiculturele omroepen mogen best toetreden. Zowel Zenit als SME (Surinaamse omroep) krijgen 2,9 procent van de stemmen. Samen een kleine zes procent. Volkomen kansloos is Peter Jan Rens met zijn zorgtv (1 procent) en TV-oranje (1,4 procent) die het Nederlandstalige werk van Jan Smit, Marianne Weber en Wolter Kroes meer op tv wil brengen. Ook Wakker Nederland is niet erg welkom onder de FOK!kers, terwijl zij tot nu toe de enige zijn die de nodige 50.000 leden hebben. Alle aspiranten hebben tot 1 april de tijd dat aantal ook te halen.

Stem ook!