'Nudisme verkleint aantal tienermoeders'

Het Verenigd Koninkrijk telt een behoorlijk hoog percentage tienermoeders. De Britse vereniging voor naturisme weet wel waarom. Volgens de naaktlopers is dit namelijk geheel te wijten aan het 'preutse gedrag tegenover het menselijk lichaam'.

"Zulke houdingen dragen bij tot een hele reeks problemen, zoals tienerzwangerschappen", schrijft vertegenwoordiger Andrew Welch in een brief aan de Schotse overheid. Nudisme zou namelijk in verband staan met eetstoornissen, pesten, seksualiteit en de rechten van het kind. "Degenen die preutsheid propageren zouden eens voor een groep zwangere tienermeisjes moeten staan, en uitleggen waarom de meerderheid van hen niét zwanger zou zijn als ze in Nederland of Denemarken zouden wonen."

Van alle landen in de Europese Unie heeft Groot Brittannië namelijk het hoogste percentage tienermoeders. Binnen het Verenigd Koninkrijk steekt Schotland met kop en schouders boven de rest uit. "Geen wonder", vindt Welch. "Van alle Europese landen censureert Groot-Brittannië het meest alles wat met het lichaam heeft te maken. Als je je eigen lichaam niet tolereert, waarom zou je er dan respect voor hebben?"

 


Naturisme, omdat blote tienermeisjes leuk zijn om naar te kijken...