Google Street View eindelijk in Nederland

Gebruikers van Google Maps kunnen vanaf vandaag virtueel een kijkje nemen in straten en wijken van Nederlandse plaatsen als Amsterdam, Rotterdam, Groningen, Zaandam en Volendam. Internetconcern Google lanceert vandaag de dienst Street View in Nederland.

Google lanceerde Street View voor het eerst in 2007 in de Verenigde Staten. Inmiddels zijn er ook beelden beschikbaar in Japan, Australië, Nieuw-Zeeland, Frankrijk, Spanje en Italië. Donderdag wordt behalve Nederland ook Groot-Brittannië aan het lijstje toegevoegd.

De dienst, waarbij de gebruiker die inzoomt op Google Maps 360-graden beelden van een gekozen plek kan krijgen, is niet onomstreden. Critici zien de foto’s als inbreuk op de privacy. Zo worden ook mensen op straat en kentekens van auto’s gefotografeerd. In de Verenigde Staten won Google een rechtszaak van een echtpaar wiens huis op de foto stond.

De introductie in Nederland heeft al meteen opmerkelijke beelden opgeleverd, zoals een man bij de hoeren, een naakte vrouw en Beau van Erven Dorens voor zijn huis.

 


Google Street View eindelijk in Nederland  (foto: DAG)