Belastingtelefoon draait overuren

Heel veel mensen zijn er momenteel druk mee, of hebben het invullen van de belastingaangifte net weer achter de rug. Voor veel mensen zijn er elk jaar weer een hoop onduidelijkheden en die proberen de medewerkers van de Belastingtelefoon op te lossen. Uiterlijk 1 april moet de aangifte binnen zijn en deze dagen staat de telefoon bij de Belastingdienst, met 70.000 telefoontjes per dag, dan ook roodgloeiend.

Wie ook vragen heeft over de aangifte, doet er beter aan niet op maandag of dinsdag te bellen, aangezien dit de drukste dagen van de week zijn. Veel gestelde vragen hebben betrekking op de aftrekposten na het kopen van een nieuw huis, maar er worden ook vragen gesteld over de status van de aangifte. De site van de Belastingdienst geeft overigens op de meest gestelde vragen al antwoord.

Ongeveer veertig procent van alle 14 miljoen telefoontjes per jaar, komt binnen tijdens de aangifteperiode. De Belastingtelefoon is deze maand op werkdagen te bereiken tot 20.00 en op zaterdag tot 17.00 uur.

Vragen van uiteenlopende aard kunnen trouwens ook op het forum worden gesteld in WGR. Hier loopt een reeks, waarin diverse users graag vragen beantwoorden.