Ontslag na negatief commentaar op Facebook

Roddelen over je baan is een leuk tijdverdrijf, of je dat nou doet in de kroeg of op internet. Kijk alleen wel uit dat je je niet negatief uitlaat, want als je baas het leest, zou het je wel eens je baan kunnen kosten. Dat overkwam de 16-jarige Kimberley Swan uit Engeland. 

Ze schreef op haar Facebookprofiel dat ze haar bijbaantje op een kantoor maar een saaie bedoening vond. Hierop werd ze door haar baas op het matje geroepen. Ze kreeg een brief met de mededeling dat ze ontslag op staande voet kreeg: "Kijkend naar je commentaar op Facebook over je baan en ons bedrijf lijkt het ons beter als we onze samenwerking niet voortzetten. Het is namelijk wel heel duidelijk dat je het hier niet naar je zin hebt.” 

Kimberley is van plan om het ontslag aan te vechten: “Ik heb niet eens de naam van het bedrijf gebruikt. Ze hebben dus willens en wetens op Facebook naar mijn naam gezocht. Ik vind dat een inbreuk op mijn privacy." Ze staat niet alleen in haar gevecht tegen haar voormalige baas. De vakbond steunt haar. Iets wat mensen in hun privéleven zeggen of schrijven zou niet als reden voor ontslag gebruikt mogen worden. "Dan zouden alle bazen ook hun personeel moeten achtervolgen naar de pub, om daar te luisteren naar wat ze allemaal over hun baan zeggen."


Kimberley Swan

Met dank aan Moszkophicz voor de submit.