Eddy ZoŽy presenteert Expeditie Robinson

BNN-oudgediende Eddy Zoëy is de nieuwe presentator van Expeditie Robinson. Zoëy, die onlangs overgestapt is van BNN naar RTL, vervangt Ernst-Paul Hasselbach die vorig jaar 11 oktober is omgekomen door een auto-ongeluk in Noorwegen. Tien seizoenen lang heeft Hasselbach het programma gepresenteerd.

Lang is er geworsteld met de vraag of het succesvolle programma na het verlies wel door moest gaan. Eddy Zoëy kwam al van BNN naar RTL voor de datingshow Take Me Out. “Van tevoren stond al vast dat de nieuwe presentator van goede huize moest komen en veel ervaring moest meebrengen. Toen ik in gesprek raakte met Eddy Zoëy kwam het programma al snel op tafel, omdat ik in hem de gedroomde presentator zag. Ik had niet gedacht dat hij zo’n fan zou zijn van de serie”, verteld Fons van Westerloo. Hij verwacht dan ook veel van het elfde seizoen. “Tijdens de afgelopen twee seizoenen stegen de kijkcijfers en herwon het programma zijn kracht.” 

Het vervolg van Expeditie Robinson is zorgvuldig afgewogen door programmadirecteur Fons van Westerloo. “Zo’n programma moet zo’n tragische gebeurtenis kunnen overleven. Hasselbach had niet anders gewild en de ploeg is er ontzettend op gebrand door te gaan. Ze willen zijn naam en eer hoog houden.” Eddy Zoey presenteert samen met de Vlaamse Evi Hanssen het programma. In april beginnen de opnamen in Maleisië, de uitzendingen beginnen in september.