'Patrick Swayze uitbehandeld'

Patrick Swayze, die lijdt aan pancreaskanker (beter bekend als alvleesklierkanker), heeft te horen gekregen van zijn artsen dat zij niets meer kunnen doen tegen de uitzaaiingen in zijn lichaam. Naar verluidt heeft hij dan ook alle behandelingen stopgezet. Eerder deze maand werd hij opgenomen in een kliniek met een longontsteking. Op 16 januari werd hij ontslagen, maar volgens vrienden van de Dirty Dancing ster is hij ernstig verzwakt.

Een vriend van de familie vertelde in de National Enquirer: "De dokters kunnen niets meer doen voor Patrick. Het doel is om het Patrick zo comfortabel mogelijk te maken. Hij kan niet meer geopereerd worden en ze hebben de chemotherapie stopgezet. Hij verliest nog altijd gewicht en is zeer zwak. Hij krijgt morfine. Dat en de sigaretten zorgen ervoor dat hij de pijn kan verbijten."

De 56-jarige Swayze sprak zelf onlangs nog de hoop uit nog twee jaar te kunnen leven. Ook een wonder wordt door hem niet uitgesloten. "Ik wil het volhouden tot er een remedie wordt gevonden." aldus Swayze.