Kim Holland klaagt website aan

Pornoster Kim Holland is een rechtszaak begonnen tegen videowebsite 123video.nl. Op dat webadres waren in het verleden clips van Holland-producties gratis te zien en dat laat de actrice niet over haar kant gaan.

Ze eist een schadevergoeding van bijna een half miljoen euro, zo lieten haar woordvoerder en een woordvoerder van de website vandaag weten.

Volgens de zegsman van 123video.nl zijn de filmpjes van Kim Holland door een argeloze bezoeker op de site geplaatst. "Kim Holland rook vervolgens meteen het grote geld", voegt hij daaraan toe. Holland wil haar film- en fotomateriaal beschermen, maar is daarin volgens 123video.nl niet consequent. "Wie googelt op haar naam, zal zien dat veel partijen zijn aan te klagen, maar voorlopig worden alleen wij in rechte betrokken."

Aanvankelijk eiste Holland een schadevergoeding van 85.000 euro. Later verhoogde ze dat bedrag tot de huidige schadeclaim, omdat er steeds weer filmpjes verschenen op 123video.nl. De rechtszaak dient woensdag bij de rechtbank in Amsterdam.

Kim Holland  (foto: ANP)