Bejaarde dames veroorzaken flinke schade

In Wassenaar en Naaldwijk hebben twee hoogbejaarde dames voor flinke schade gezorgd met hun auto. Bij de twee ongevallen, die los van elkaar plaatsvonden, trapten de vrouwen per ongeluk het verkeerde pedaal in.

Wassenaar

De 80-jarige vrouw uit Wassenaar zat met haar 90-jarige echtgenoot in de auto, toen zij de parkeerplaats bij hun aanleunwoning bij het Sophieke Huis wilden verlaten. De vrouw vergiste zich in de pedalen, waardoor de wagen met hoge snelheid vooruit schoot. De auto boorde zich in de gevel van het verzorgingstehuis aan de Van Zuylen van Nijevelstraat.

Om de twee oudjes uit hun auto te krijgen, moest de brandweer het dak van de auto verwijderen. De vrouw werd eerst verwijderd. Na een uur in de vrieskou te hebben gezeten, kon ook de man worden bevrijd. Zij zijn beiden naar het Leids Universitair Medisch Centrum gebracht. De vrouw werd daar in ieder geval aan een hoofdwond behandeld.

Naaldwijk 

In Naaldwijk vond eergisteren een vergelijkbaar ongeval plaats. Op de Prins Bernhardstraat reed een vrouw uit die plaats tegen een bestelbusje. Hierop trapte de 82-jarige vrouw geschrokken op het verkeerde pedaal, waardoor zij gas gaf. Door deze vergissing ramde zij nog eens twee geparkeerde auto's. De vrouw raakte niet gewond.

Met dank aan luciferhout voor de submit.