'Rookverbod in de horeca mislukt'

Volgens Clean Air Nederland is het rookverbod in de horeca, dat afgelopen zomer inging, mislukt. De meerderheid van de kroegen zou het rookverbod gewoon negeren, laat de organisatie weten.

Clean Air is van mening dat horecazaken die de fout in gaan voor de rechter moeten worden gesleept en dat rokers die het verbod negeren een boete moeten krijgen. De antirookorganisatie vindt dat het rookverbod beter afgeschaft kan worden als minister Klink van Volksgezondheid het verbod niet beter gaat handhaven.

Bij de kliklijn van de organisatie kwamen er bijna drieduizend klachten binnen van horecabezoekers die ondanks het rookverbod last hadden van rook en rokers. Voorzitter Willem van den Oetelaar laat weten dat in steeds meer horecazaken de asbakken terug op tafel worden gezet. "We kennen zelfs restaurants waar na negen uur 's avonds weer mag worden gerookt." 

Van den Oetelaar wil een duidelijk signaal naar de minister afgeven, want volgens de organisatie kan dit zo niet langer. "Wij zeggen tegen de minister: Het is vijf voor twaalf. Doe er iets aan." 

Met dank aan FOKwa voor de submit.