Peter R. de Vries 'Mediahoer 2008'

Peter R. de Vries is dé Mediahoer van 2008. Dat blijkt uit de speciale FOK!poll waarin we zochten naar de BN'er die zich het meest op de voorgrond zette het afgelopen jaar.

De Vries won met ruim 35 procent van de 6000 stemmen. Vooral zijn geleur met de Emmy en de tweede suggestieve uitzending over Joran als vermeende vrouwenhandelaar vielen slecht. FOK!user Damanique over De Vries: "Hij heeft goed werk verricht, maar dat neemt niet weg dat hij elke kans aanpakte om weer in de media te komen en daar ook zichtbaar mee ingenomen was." 

Geer & Goor waren goed voor een zo goed als gedeelde tweede plaats. Beiden haalden ze ruim tien procent van de stemmen, Joran van der Sloot werd vierde. De fantast maakte het De Vries wel erg makkelijk met al zijn mooie praatjes.

Rita Verdonk haalde slechts 2,4 procent van de stemmen. Ondanks de mediahype die Kai van der Linde probeerde te ontketenen, sloeg Verdonk nog geen deuk in een pakje mediaboter. De grootste verliezer is echter Dries Roelvink, die ondanks dat hij veel in de media was toch niet op de FOK! shortlist terechtkwam. Reden: als de media je niet serieus nemen, ben je geen mediahoer maar een dorpsgek.

Stemmen kan nog steeds!