FOK! Filmtip 29-12: Lemony Snicket

De FOK! filmtip voor vanavond is Lemony Snicket: 'Ellendige Avonturen’, oftewel 'A Series Of Unfortunate Events'. De film uit 2004 wordt gedragen door Jim Carrey, die binnenkort in de bios is te zien met 'Yes Man'.

‘Lemony Snicket’ is een film voor het hele gezin en ziet er werkelijk fantastisch uit. Het verhaal gaat over de Baudelaire-kids, die wees worden en vervolgens door een oom worden gestalkt omdat hij de erfenis wil hebben. De artdirection is subliem, de naargeestige sfeer is echt treffend goed neergezet. Geen idyllische plekjes voor de kids, geen gezellige sfeerbeelden in huis. Het is een en al ellende. De wereld waar de Baudelaire-kids in verzeild raken had gecreëerd kunnen worden door Tim Burton.

Brad Silberling heeft precies de juiste sfeer weten te raken van het boek. De show wordt gestolen door Carrey die meerdere rollen speelt. De film is om 20.30 uur te zien op SBS6. Hopelijk laten ze ook de aftiteling zien want dat is met de ondersteunende muziek een waar kunstwerkje. Voor wie liever naar superhelden kijkt is er om 21.30 uur Superman Returns op BBC1.