15-jarige valt 'zomaar' moeder en dochtertje aan

De 26-jarige Sarah Laroy uit het Belgische Brugge is afgelopen vrijdagmiddag door een 15-jarige jongen tegen de grond geslagen. Twee vrienden van hem stonden te kijken toen de jongen geweld tegen de jonge vrouw en haar 2-jarige dochtertje Shamaya gebruikte, dat meldde Het Nieuwsblad vandaag.

Laroy reed afgelopen vrijdag met haar dochtertje achterop de fiets naar het stadscentrum van Brugge om haar bestelde kerstkaartjes op te gaan halen. "Ik wou net door de Ezelpoort rijden toen drie jonge gasten op me af kwamen. Een van hen had een hockeymasker op. Het leek wel een scène uit een horrorfilm", aldus Laroy.

Laroy wilde dochtertje beschermen 

Toen de gemaskerde man op Laroy af kwam kon ze niet wegrennen. "Was ik alleen geweest, dan had ik heel snel weggelopen. Nu ging mijn enige zorg uit naar Shamaya. Ik heb zoveel mogelijk geprobeerd om haar te beschermen." Laroy kon echter niet voorkomen dat haar dochtertje toch op de grond viel. Nadat ze het drietal gevraagd had om hen met rust te laten kreeg ze een vuist in haar gezicht. Door deze klap kwam ze op de grond terecht. Haar fiets, met achterop haar 2-jarige dochtertje, kwam ook ten val. Het meisje kwam met haar hoofdje op de grond terecht en begon hartverscheurend te huilen.

Het huilen van het kleine meisje deed de jongen met het masker helemaal niets. "Ook toen ik al op de grond lag bleef hij me schoppen", aldus Laroy die aan de aanval een kapotte lip en twee losse tanden overhield. Ook heeft zij verschillende blauwe plekken op haar benen en doen haar hoofd en nek pijn. De rest van het jaar zal Laroy niet meer kunnen werken.

Hulp was onderweg 

De aanval vond op klaarlichte dag plaats. Er was niemand in de onmiddellijke omgeving van Laroy en haar dochtertje aanwezig, maar desondanks kwamen er al snel mensen aangelopen, waardoor de daders op de vlucht sloegen. In zijn vlucht verloor de 15-jarige dader zijn mobiele telefoon, waarmee omstanders snel de politie hebben gebeld. "De dader had zelfs nog het lef om terug te keren voor zijn gsm. De mensen die mij intussen te hulp gekomen waren, hebben hem in bedwang kunnen houden tot de politie er was."

'Voor het plezier' 

De politie heeft de 15-jarige dader aangehouden. Hij bleek geen onbekende van de politie, aangezien hij al eens eerder diefstal met geweld had gepleegd. De jongen verklaarde tegen de politie dat hij de aanval 'voor het plezier' had gedaan. Hij zit opgesloten in een gesloten jeugdinstelling en zal zich moeten verantwoorden voor de jeugdrechter. De twee vrienden van de jongeman zijn vooralsnog spoorloos.

Sarah kan het gezicht van de jonge agressor niet meer van haar netvlies krijgen. Ze ziet hem elke keer weer voor zich. "Maar wat ze Shamaya aangedaan hebben, vind ik nog het ergste. Wat moet dat kindje niet gedacht hebben? Ze doet nu voortdurend na hoe die stoute mannen naar mama geschopt hebben. Haar hoofdje doet pijn. Hopelijk houdt ze hier geen trauma aan over."

Met dank aan zagevent voor de submit.