Vuurwerkbril in opmars

De vuurwerkbril lijkt in opmars te zijn. Dit jaar zijn tot nu toe ongeveer driehonderdduizend vuurwerkbrillen besteld. Vorig jaar gingen nog 55 duizend van deze brillen over de toonbank. Dat heeft de oprichter van het bedrijf Vuurwerkpreventie, Lex Makkinje, vandaag bekendgemaakt.

Het bedrijf introduceerde de vuurwerkbril in Nederland. Van de Firegoogs, de bril van Vuurwerkpreventie, zijn tot nu toe ongeveer honderdvijftigduizend besteld door en geleverd aan verkooppunten, zegt Makkinje. "Maar dat aantal neemt van dag tot dag toe."

Ook een aantal andere spelers heeft inmiddels vuurwerkbrillen op de markt gebracht. Makkinje schat dan ook dat dit jaar tot nu toe in totaal zo'n driehonderdduizend vuurwerkbrillen op de markt zijn gebracht. Hoeveel brillen dit jaar worden verkocht, weet Makkinje nog niet. "Vorig jaar waren ze binnen twee dagen uitverkocht."

De Firegoogs, gemaakt van polycarbonaat en bedoeld om het afsteken van vuurwerk zo veilig mogelijk te maken, wordt geadviseerd door Consument en Veiligheid. De brillen zijn onder meer te koop bij vuurwerkverkooppunten, optometristen, ziekenhuizen en apothekers. Bij 85 procent van alle vuurwerkverkooppunten worden volgens Vuurwerkpreventie vuurwerkbrillen verkocht.


Vuurwerkbril in opmars  (foto: DAG)