Schiphol slaat Sint over

Schiphol mag dan een luchthaven zijn waar je meestal snel weer vertrekt, men doet er toch alles aan om de luchthaven tot ware reisbelevenis te maken. Vooral nu de donkere feestmaand er weer aankomt. Alleen Sinterklaas is minder welkom.

Schiphol is klaar voor de kerst met honderden versieringen. Sinterklaas echter, pas geleden nog verkozen tot Nederlands belangrijkste traditie, wordt door de luchthaven overgeslagen, tot woede van Sinterklaas-enthousiasten. Volgens een woordvoerder is de internationale oriëntatie van de luchthaven de reden. "Hier lopen veel internationale reizigers rond en die kennen geen Sinterklaas", laat men weten. Wel wat opmerkelijk, want de luchthaven staat wel vol met andere Nederlandse folklore, zoals Delfts blauw. Toch slaat de luchthaven het feest niet helemaal over. De wintermarkt die is ingericht op Schiphol Plaza verkoopt tot en met 5 december speculaas, pepernoten en ander lekkers van de goedheiligman.

Daarna gaat ook de wintermarkt volledig over op de kerst. Meer dan 5000 kerstige wereldbollen zijn inmiddels door heel Schiphol verspreid. Op parkeerplaats P3 is uit duizenden led-lichtjes een grote wereldbol gemaakt, verder hangen overal lichtjes. In Lounge 2 zijn grote Delfts blauwe decoraties aangebracht. De wintermarkt is nieuw. Elke dag tussen 11 en 19 uur is de markt open. Vanaf 13 december is er bovendien veel kerst-entertainment op de luchthaven. Zo zullen de zingende kerstboom en verschillende DJ's optredens verzorgen.


Schiphol slaat Sint over  (foto: DAG)