Agenten ontslagen in moordzaak Marlies

De gouverneur op Bonaire heeft twee politieagenten van het korps ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim in de zaak rond de vermoorde Marlies van der Kouwe. Dat meldt de Telegraaf. De twee agenten zouden de melding over de ontvoerde Nederlandse niet serieus hebben genomen, waardoor het onderzoek naar de verdwijning pas 36 uur later op gang kwam.

De politie kreeg op 21 september een melding dat een meisje van haar fiets was getrokken en dat de daders haar met een scooter hadden meegenomen. De agenten die dienst hadden die ochtend gingen uit van een ruzie en ondernamen geen actie. De medewerker van de meldkamer kreeg van de gouverneur een berisping, omdat ook hij de de zaak die ochtend niet serieus genoeg nam.

Bijna een maand na het voorval met de scooter werd het lichaam van Marlies van der Kouwe aangetroffen op een verlaten terrein in de wijk Amboina. Er zitten twee verdachten vast, waaronder de 27-jarige Ryan P. Hij heeft bekend de Nederlandse te hebben gewurgd. Justitie op Bonaire wil nog niet zeggen wat de rol van verdachte Siegmar M. is in deze zaak.


Agenten ontslagen in moordzaak Marlies  (foto: DAG)