14 jaar lang elke dag kerstmis

De kredietcrisis heeft nu ook de grootste kerstfan ter wereld getroffen. Al veertien jaar lang viert de 44-jarige Andy Park, beter bekend als Mr. Christmas, iedere dag kerst. Door de kredietcrisis is zijn kerst echter niet meer als voorheen: hij moet flink besparen op zijn dure hobby.

Mr. Christmas woont in het Engelse Melksham en viert iedere dag op dezelfde manier het kerstfeest. De man opent de cadeautjes die hij voor zichzelf koopt, waarna hij naar de toespraak van de koningin kijkt. Deze heeft hij opgenomen, waardoor hij hem geen dag hoeft te missen, meldt The Telegraph. Na de toespraak leest hij iedere dag de kerstkaartjes die hij zichzelf stuurt.

Kosten besparen 

Voorheen stuurde Mr. Christmas de kaartjes per reguliere post, maar omdat dit wel duur werd heeft hij besloten ze zelf in de brievenbus te doen. In totaal heeft hij de afgelopen jaren meer dan 230.000 kaartjes naar zichzelf gestuurd en ook ontvangen. Ook wordt er door Mr. Christmas bespaard op het kerstdiner en de kerstversiering. De kalkoen die hij dagelijks eet is flink in gewicht afgenomen en de kerstverlichting brandt dagelijks minder lang dan voorheen.  

Opvrolijken

De bizarre hobby van Park begon veertien jaar geleden, toen hij zich een dag niet in zijn hum voelde. Om zichzelf op te vrolijken hing hij kerstversiering op en sindsdien viert hij iedere dag opnieuw het kerstfeest. "Mensen verklaren me voor gek, maar als ze op bezoek komen worden ze altijd vrolijk", aldus Mr. Christmas.

Begrafenis 

Park wil begraven worden op de wijze waarop hij de laatste veertien jaar geleefd heeft: geheel in kerstsfeer. Iedereen moet op zijn begrafenis gekleed als Kerstman verschijnen en er mogen alleen maar vrolijke kerstliedjes gezongen worden. De begrafenis zoals hij die nu gepland heeft, zal hem in totaal meer dan tachtigduizend euro kosten.